AgroFerda
novinky
Travní osivo Gazon Elite 24. 8. 2020
Travní osivo Gazon Elite

Znáte kvalitní travní osivo? My ano. Dnes Vás s ním seznámime.

Celý článek

Zelená skalice a další přípravky proti mechu

26.6.2018

Mech je kouzelný v lese, ale na zahrádce nebo na střeše nám přidělává mnoho starostí. V dnešním článku vám AGROFERDA představí několik možností, jak se mechu účinně a dlouhodobě zbavit. Někdo má zkušenosti s modrou nebo zelenou skalicí, jiní používají další přípravky proti mechu. Pojďme se s AGROFERDOU podívat, co vám v mechovém boji pomůže.

Modrá i zelená skalice pomůže proti mechu

Skalice je při boji s mechem velkým pomocníkem. Víte ale, kdy je lepší použít modrou a kdy zelenou skalici?

  • Modrá skalice – obsahuje síran měďnatý, který se účinně používá při boji s mechem například na střeše či chodníku. Další využití má například při likvidaci řas v bazénu nebo v odstranění houbových chorob na dřevě. Na likvidaci mechu v trávníku není modrá skalice vhodná – při vyšší koncentraci trávník popálí.
  • Zelená skalice – obsahuje síran železnatý a je vhodným řešením pro likvidaci mechu v trávníku. Navíc se touto formou i přihnojuje (doplní se železo) a trávník lépe prospívá. Naopak je zelená skalice nevhodná na likvidaci mechu na betonu a chodníku, kde vytváří těžko odstranitelné rezavé skvrny.

Antimech – ověřený přípravek proti mechu v trávníku

U zahrádkářů patří mezi ověřené a oblíbené přípravky Antimech. Nejen, že mech ničí, ale zároveň vylepšuje zdravotní stav trávníku, posiluje ho a dodává mu výživu. Díky kombinaci dusíku a železa docílíte sytě tmavozeleného zabarvení.

Tento přípravek proti mechu nabízí AGROFERDA v objemu 2 kg a 5 kg.

Přípravky proti mechu v e-shopu

Další přípravky proti mechu

Přípravků proti mechu je samozřejmě mnohem více a zpravidla se jedná o koncentráty či sypké směsi, které je potřeba namíchat do potřebného poměr a aplikují se pomocí postřiku. Pokud však hledáte přípravek, který je rovnou připravený k použití, doporučujeme ten s názvem Hnojivo pro trávníky s účinkem proti mechu 3kg TERRASAN – jedná se o granule, které se rovnoměrně nasypou na pokosený trávník. Není tedy potřeba nic odměřovat a míchat.

 

Hnojivo na trávník, které bojuje proti mechu

Na trhu jsou také speciální hnojiva na trávník, která jsou smíchaná i s přípravky proti mechu. Jedná se například o výrobce BIOPON, Grass FORESTINA či ArgoBio Opava. V nabídce máme jak malá, tak i profi velká balení. Stručný návod k použití naleznete u produktu v e-shopu. Vždy před použitím čtěte pečlivě příbalový leták.

Tip od AGROFERDY

Potřebujete mech postříkat, ale nemáte vhodný rozprašovač? V tom případě vyzkoušejte ruční postřikovač, který se přidělá na obyčejnou PET lahev. V PET lahvi můžete postřik snadno připravit a našroubování mechanického postřikovače ho můžete rovnou aplikovat.

Postřikovače na PET lahev

Potřebujete poradit s výběrem? Neváhejte nás kontaktovat.

4